Latince bir kelime olan “texere” kelimesinden türetilerek günümüze kadar gelmiş olan “Tekstil”, örme ya da dokuma anlamına gelmektedir. İnsanlar var oluşlarından beri, kendilerini hava koşulları başta olmak üzere dış etmenlere karşı korumak amacıyla doğada bulunan maddelerden yararlanarak çeşitli yöntemler geliştirmişlerdir. Hayvan postları, keçeleri bu amaçla kullanırken, zaman içerisinde eğirme tekniğini geliştirerek iplikler elde etmişlerdir. Elde ettikleri bu iplikleri dokuma ve örgülerle çeşitlendirerek tekstil sektörüne adım atmışlardır. Zaman içerisinde tekstil sektörü insanların en önemli gereksinimlerinden biri haline gelmiştir.
Önceleri korunma ve örtünme amacıyla kullanılan tekstil ürünleri, ihtiyaçların artmasıyla birlikte birçok alanda da kullanılmaya başlanmıştır. Boyar maddelerin dokuma işleminden önce ve sonra kullanılmaya başlanmasıyla, ihtiyaçlar doğrultusunda üretilen çözümler daha da zenginleşmiş ve iplik, yüzey oluşum tekniklerinin ilerlemesine yol açmıştır. Bu sayede; desenli kumaşlar, dokumalar ve dokusuz yüzeyler geliştirilmiş ve teknik tekstil üretimlerine geçilmiştir.
Günümüzde birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de büyük önem taşıyan “Tekstil” kelimesi batı dillerinde sadece “kumaş” anlamına gelirken, dilimizde bu terim çok daha geniş anlamlara sahiptir. Hayvansal, bitkisel ya da sentetik kaynaklı lifler ana kullanım ürünleridir. Elyafların büküm verilmesiyle oluşturulan bu lifler belirli oranlarda karıştırılarak yeni lif kombinasyonları elde edilir. Buradaki amaç, liflerin güçlü özelliklerini bir araya getirerek yeni lif kombinasyonları elde etmektir ve bu lif kombinasyonları tekstil sektöründe çok önem verilen konulardan bir tanesidir.
Çeşitli sağlık hizmeti veren, bu amaç doğrultusunda gerektiğinde hastaların yatarak tedavi edildiği hastanelerin hasta sağlığı, personel sağlığı ve hasta yakını sağlığı açısından hijyenik koşullara sahip olması son derece önemlidir. Bu sebeple hastane dışından temin edilen bu tekstil ürünlerinin insan sağlığına zararlı olmaması ve uzun süre kullanılabilir olması gereklidir. Aynı zamanda kullanımı kolay, konforlu ve hijyenik ürünleri tercih etmek, hastanın iyileşme sürecine de olumlu katkılar sağlayacaktır.
Hastanelerde yatak çarşafı, sedye örtüsü, yastık kılıfı, nevresim, koruyucu yatak alezi gibi birçok tekstil ürünleri kullanılmaktadır. Bu tekstil ürünleri, hızlı emici özelliğe sahip, dayanıklı olmalı, leke tutmamalıdır. Ağol Tekstil tarafından üretilen Hastane Tekstil Ürünleri, tüm bu özellikleri kapsamakla birlikte, müşterisine ömür boyu memnuniyet garantisi sunmaktadır.
Ağol Tekstil olarak, Toptan Hastane Tekstili satışı kapsamında hastanelerin ihtiyacı olan yatak çarşafı, sedye örtüsü, yastık kılıfı, nevresim, koruyucu yatak alezinin üretimini ve toptan satışını yapmaktayız. Bu bağlamda misyonumuz; ürünlerimizin hijyenik, yüksek kalite ve ekonomik fiyata güvenilir tedarik ve sunumudur.